De Smart Beamer: Jack aan het woord

8 juli 2021

Binnen het Inclusive Fieldlab werken wij met technologische en sociale innovaties die mensen ondersteuning bieden in hun werk. In deze serie gaan we de vloer op en spreken wij medewerkers die als een van de eerste verschillende innovaties inzetten. Naast ervaringsdeskundige zijn zij ook ambassadeur: door hun ervaringen te delen, enthousiasmeren zij andere medewerkers om nieuwe dingen uit te proberen.

Voor dit artikel gingen wij langs bij Jack. Hij werkt sinds 2017 bij Amfors en werkt in een van onze productiehallen. Hij is de eerste medewerker die structureel werkt met de Smart Beamer en kan ons er daarom alles over vertellen.

Hoe werkt de Smart Beamer en waarom ben jij de beamer gaan gebruiken?

“De beamer projecteert de instructies op de tafel. Je hoeft niet naar de computer te kijken maar kijkt alleen naar de tafel. Dan zijn er twee knoppen: de blauwe knop is verder en de gele knop is terug. Die knoppen zijn de enige die ik hoef te gebruiken”, legt Jack uit. De instructies die de Smart Beamer op het werkblad projecteert, helpen Jack bij de assemblage van een product. “Ik ben eigenlijk begonnen met de Smart Beamer omdat mijn collega Eric dit voorstelde. Hij wilde mij meer leren en dat kon gemakkelijk met de Smart Beamer want die werkt met plaatjes en ik kan niet lezen”, geeft Jack aan.

Hoe vind je het om te werken met de beamer?

“Ik vond het eerst wel lastig in het begin omdat je de Smart Beamer moet leren kennen en je er een beetje aan moet wennen. Maar na een tijdje kon ik het helemaal alleen,” antwoordt Jack. “Ik keek gewoon goed naar de plaatjes en dan is het een kwestie van continue herhalen en herhalen,” vult hij aan. “Het was wel spannend om het een keer zonder de beamer te proberen maar ik pakte het product op en toen merkte ik dat ik het eigenlijk zo onder de knie had en ook zonder de beamer kon.”

Zou je de Smart Beamer aanraden aan collega’s?

“Ja zeker,” reageert Jack enthousiast, “ik gun het andere medewerkers ook om te leren. Je probeert zoveel mogelijk dingen te leren binnen dit leerbedrijf zodat je verder kan komen en zelfstandiger kan worden. Het is fijn om meer te leren zodat je niet altijd op het werk of thuis iemand hoeft te vragen om je te helpen. Ik kan nu thuis ook meer zelf in elkaar zetten.”

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!