3D printer

Wat

Een 3D printer maakt 3D-modellen op basis van digitale tekeningen. Deze modellen zijn volledig aanpasbaar waardoor de verschillende toepassingen bijna onbegrensd zijn. Wij zetten de 3D printer voornamelijk in voor het maken van hulpmiddelen die onze medewerkers ondersteunen in hun werkzaamheden.

Waarom

Ieder mens maakt weleens gebruik van hulpmiddelen, van paperclip tot gereedschap tot knoflookpers. Voor onze medewerkers is dit net zo. De meest eenvoudige hulpmiddelen kunnen al een verschil maken in het makkelijker, leuker en toegankelijker maken van werkzaamheden. Met de 3D printer is het bedenken en maken van zulke hulpmiddelen eenvoudiger en binnen handbereik.

Hoe

Als we nieuwe of bestaande werkzaamheden zien waarbij een 3D geprint hulpmiddel goede ondersteuning kan bieden, kijken we samen met de uiteindelijke gebruiker hoe dit hulpmiddel eruit moet zien. Dit model kan relatief snel en eenvoudig ontworpen en gemaakt worden. Denk hierbij aan een mal om producten vast te zetten, of gereedschap dat precies past bij een bepaalde assemblage-stap.
Ook kunnen we dankzij de 3D printer hulpmiddelen op maat maken voor medewerkers. Zo kunnen we bijvoorbeeld hulpmiddelen maken die helpen bij het vastpakken – houden en klemmen van kleinere onderdelen. Het proces van idee tot (technische)tekening doen we zoveel mogelijk samen met medewerkers. Op die manier komen zij ook in aanraking met de technologie en leren zij nieuwe vaardigheden.

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!