Richard Tanke

Naam: Richard Tanke
Bij Amfors sinds: 2015
Woonplaats: Doesburg

Wat doe je bij Amfors?

Ik was tot mijn pensionering Unit Manager Metafors en werk nu nog part-time als innovatiemanager. 4 jaar geleden zijn we bij Amfors gestart met de eerste innovatieprojecten. We kregen o.a. van het Ministerie voor Economische Zaken het predicaat Smart Industry Field Lab. Zeer terecht; het kan immers niet zo zijn dat de afstand tot de arbeidsmarkt van onze mensen alleen maar groter wordt a.g.v. robotisering en automatisering. Gelukkige zijn er verschillende inclusieve technologie├źn en werkmethoden die dit kunnen voorkomen. Ik begeleid momenteel de implementatie van projectresultaten.

Welk deel van je werk vind je het leukst?

Als inclusieve technologie mensen echt op een hoger niveau laat werken en meer arbeidsvreugde geeft heb je je doel bereikt. Het duurzaam motiveren van medewerkers is niet gemakkelijk maar geeft veel voldoening als het lukt.

Favoriete innovatie?

Procesverbeteringen zijn mijn favoriete innovaties. Een complexe fabriek met veel producten soepel en effici├źnt laten werken zodat er geen stagnaties ontstaan kan met moderne methodes. Ook in de werkvoorziening, nee, juist in de werkvoorziening. Het vergt aanpassing van de dagelijkse routines op de werkvloer en bij de leiding; een grote uitdaging voor iedereen.

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!