Spire

Geeft je inzicht in (ont)spanning tijdens het werk

Een foto van de Spire.

Wat

De Spire is een klein apparaatje dat je ademhaling meet en biofeedback geeft. Biofeedback betekent dat je inzicht krijgt in (ont)spanning in je lichaam door middel van een technologisch hulpmiddel. De Spire wordt ingezet bij onze training ‘Fluitend naar je werk’, waarin medewerkers streven naar meer ontspanning en werkplezier. Hier lees je meer over deze training.

Waarom

Sommige van onze medewerkers ervaren stressklachten. Zij vinden het moeilijk om spanning en hun eigen invloed hierop te herkennen. De Spire helpt hierbij. Medewerkers worden zich bewust van spanning in hun lichaam en leren de oorzaken en hun eigen invloed hierop herkennen. Hierdoor worden spanning en ontspanning stuurbaar in plaats van een externe factor waarop je geen invloed hebt.

Hoe

Het gebruiken van de Spire vergt wat technische uitleg en een basaal begrip van spanning. Sommige van onze medewerkers hebben hier ondersteuning bij nodig. Tijdens de training ‘Fluitend naar je werk’ krijgen deelnemers de kans om de Spire te gebruiken. Zij dragen de Spire op het lichaam, waardoor de Spire ademhalingspatronen registreert. Als de ademhaling versnelt, wordt een signaal afgegeven. Dit maakt de deelnemers bewust van spanning in het lichaam. Er kan ook een signaal ingesteld worden bij een rustige ademhaling. Deze biofeedback helpt deelnemers om bewust te worden van de (ont)spanning in hun lichaam. In combinatie met oefeningen op het gebied van ademhaling, beweging, samenwerking en communicatie, leren de deelnemers om ontspanning en werkplezier te beïnvloeden. De training wordt jaarlijks aangeboden en aangepast op de huidige groep deelnemers. Samen met de deelnemers blijven we onderzoeken welke toepassing van de Spire het beste aansluit bij onze doelgroep.

Bekijk in deze video de ervaring van Spirit Jeugdhulp:

Partners

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!