De Smart Beamer: Ronald aan het woord

6 oktober 2022

Binnen het Inclusive Fieldlab werken wij met technologische en sociale innovaties die mensen ondersteuning bieden in hun werk. In deze serie gaan we de vloer op en spreken wij medewerkers die als een van de eerste verschillende innovaties inzetten. Naast ervaringsdeskundige zijn zij ook ambassadeur: door hun ervaringen te delen, enthousiasmeren zij andere medewerkers om nieuwe dingen uit te proberen.

Eerder spraken wij al Bastiaan en Jack over hun ervaringen met de Smart Beamer. Voor dit artikel spreken wij Ronald, medewerker in de productiehal waar laatst vier nieuwe Smart Beamers geplaatst zijn.

Waarom werkt de Smart Beamer voor jou?

“De beamer is voor mij een makkelijk geheugensteuntje. Het duurt bij mij langer voordat dingen gaan rollen. Vooral als ik een poosje het werk niet gedaan heb, dan is het even een kwestie van 1 of 2 keer de instructies doorlopen met de beamer en dan gaat mijn automatische piloot weer draaien. Daarna kan ik hem uitzetten en kijk ik er ook niet meer naar. En je hoeft door de beamer niet te wachten.”

Wat bedoel je daarmee?

“Nou je ziet wat je moet doen en je ziet wat de volgende stap is. Je hoeft niet meer iemand iets te vragen, je kan gewoon zelf verder. Mijn leidinggevenden zijn niet altijd hier op de afdeling, die moeten soms ook even ergens anders zijn. Normaal als ik dan een vraag had over het werk, moest ik eerst op hen wachten maar met de beamer kan ik zelf door naar de volgende stap.”

Dus je bepaalt ook zelf het tempo met de beamer?

“Ja, dat klopt. Wat mij betreft kunnen er veel stappen tussenuit, maar ik moet natuurlijk niet van mezelf uitgaan. Je moet uitgaan van de minst bekwame en niet van de expert. Je kan beter de extra stappen er wel tussen laten staan want iemand die die stappen wel begrijpt kan gewoon zelf doorklikken. Maar iemand die het niet snapt of minder inzicht heeft, die heeft meer begeleiding nodig en dus meer stappen.”

Vond je het leuk om met de beamer te gaan werken?

“Ik had het nog nooit gedaan en dacht ik probeer het gewoon. Mijn leidinggevende heeft het een klein beetje uitgelegd maar eigenlijk begreep ik het heel snel. Ik heb een technische achtergrond en vind techniek ook heel leuk. De beamer maakt het werk wat technischer dus dat vind ik heel leuk.”

En zou je het werken met de Smart Beamer aanraden aan collega’s?

“Ja zeker. Ten eerste omdat je je horizon verbreedt. Ten tweede omdat hoe breder je horizon, hoe minder snel je stilzit. Je leert meer vaardigheden en kan dus meer werk doen en dan gaat je dag ook sneller! Het is natuurlijk ieder zijn eigen keuze of je wil leren en je moet iemand niet dwingen maar sommige mensen hebben misschien net een extra aanmoediging nodig om het te gaan proberen.”

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!