De Brace: Hanna aan het woord

2 februari 2023

Binnen het Inclusive Fieldlab werken wij met technologische en sociale innovaties die mensen ondersteuning bieden in hun werk. In deze serie gaan we de vloer op en spreken wij medewerkers die als een van de eerste verschillende innovaties inzetten. Naast ervaringsdeskundige zijn zij ook ambassadeur: door hun ervaringen te delen, enthousiasmeren zij andere medewerkers om nieuwe dingen uit te proberen.

Voor dit artikel spreken wij Hanna. Zij was al ambassadeur van de Spire, daar lees je in dit artikel meer over. Sinds een aantal weken gebruikt zij dagelijks de Brace tijdens haar werk en zij is daar erg enthousiast over. In dit artikel lees je waarom. Eerder vertelden Hanco en Bryan al over hun positieve ervaringen met de brace.

Waarom ben jij de Brace gaan gebruiken?

“Een paar weken geleden was ik met andere ambassadeurs in het Inclusive Fieldlab om het startsein te geven. Toen vertelden jullie ook over de Brace en heb ik die even om gehad om te proberen. Dat beviel toen eigenlijk wel goed en toen heb ik gevraagd of ik hem mocht proberen in mijn werk,” vertelt Hanna.

En hoe bevalt het?

“Ja, heel goed! Ik gebruik hem nu een paar weken en heb hem elke dag om. Ik had eerst het Exoskelet geprobeerd maar die vond ik niet fijn zitten. Toen heb ik daarna de Brace geprobeerd en dat bevalt goed. Zeker aan het einde van de dag als ik thuis ben, merk ik dat ik minder last van mijn rug heb dan eerst. Bij tillen en bukken merk ik dat het ondersteunt,” legt Hanna uit. “Ook heb ik het gelijk koud als ik hem af doe, dat is nu ook wel lekker met de winter haha,” vertelt zij lachend.

Zou je het collega’s aanraden om te gebruiken?

“Ja! Ik zou het iedereen aanraden die wel eens last heeft van zijn of haar rug. Voor mensen die ook veel staan en bukken is het denk ik echt heel fijn. Soms verschuift hij een beetje maar dat is niet erg. Het is in het begin misschien een beetje wennen maar ik vond het al snel lekker zitten.”

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!