Onze zoektocht naar passende rug-ondersteuning

17 juni 2021

In de vorige update schreven wij over onze vijf medewerkers die in de pakketsortering werken met een Exoskelet. Dit Exoskelet maakt hun werk lichter en leuker. Toch is een Exoskelet niet voor iedereen of elke werksoort een uitkomst. Het type dat wij inzetten binnen onze bedrijven is vooral geschikt voor statische werkzaamheden met veel buk- en tilwerk. Veel van het werk dat de medewerkers van Amfors doen valt dan af; vooral binnen de schoonmaak en onze groenvoorziening werken mensen zelden op één plek.

Wat als een Exoskelet niet geschikt is?

Ook voor onze medewerkers die niet in de pakketsortering werken, is rug-ondersteuning welkom. Ergonomie staat binnen onze bedrijven hoog in het vaandel, maar af en toe verkeerd bukken overkomt iedereen wel eens. Om dan extra ondersteuning te kunnen bieden zoeken wij naar nieuwe oplossingen. In een uitgebreid marktonderzoek kijken wij zowel naar verschillende Exoskeletten als naar minder technische oplossingen, zoals braces.

Een brace als mogelijke oplossing

Deze zomer starten wij een test met rug-braces. Hoewel een brace het werk niet verlicht zoals een Exoskelet dat doet, kan het een toegankelijke en minder technische manier zijn om fysieke belasting tijdens werk te verlagen. De brace biedt stabiliteit in de onderrug en voorkomt verkeerde buk- of tilbewegingen. Dit, in combinatie met constante aandacht voor ergonomie, kan helpen om rugklachten te voorkomen. Zo dragen we met deze innovatie bij aan de vitaliteit van onze medewerkers.

Binnenkort meer

Onze pilot start bij Metafors, het metaalbedrijf van Amfors. Afhankelijk van de resultaten van de pilot testen wij de brace ook binnen onze andere bedrijven en bij verschillende werkzaamheden. Meer weten? Houd de website in de gaten!

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!