Exoskelet

Een steuntje in je rug bij til-werkzaamheden

Wat

Een exoskelet is een uitwendig mechanisch skelet dat fysieke ondersteuning biedt. Wij testen het exoskelet van Laevo dat specifiek ondersteuning van de onderrug biedt.

Amfors heeft vier exoskeletten aangeschaft om te testen in de pakketsortering en bij Metafors, ons metaalbewerkingsbedrijf. We zetten ze in bij werkzaamheden met veel buk- en tilbewegingen.

Waarom

Deze til-hulp verlicht de belasting van de onderrug tot 40%. Dit verhoogt de inzetbaarheid van medewerkers met én zonder rugklachten aanzienlijk.

Hoe

Het exoskelet werkt met een ingenieus verensysteem, waardoor kracht van de onderrug verplaatst wordt naar de bovenbenen en het borstbeen.

Volgende stap

Sinds de start van dit project in september 2019 testen wij het exoskelet op verschillende werkplekken. De volgende stap is het verbeteren van het implementatie- en acceptatieproces, in samenwerking met onze medewerkers. Dit doen wij op basis van actieonderzoek.

Projectleider: Joris Ebben

Partners

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!