De Brace: Rinus aan het woord

21 september 2023

Binnen het Inclusive Fieldlab werken wij met technologische en sociale innovaties die mensen ondersteuning bieden in hun werk. In deze serie gaan we de vloer op en spreken wij medewerkers die als een van de eerste verschillende innovaties inzetten. Naast ervaringsdeskundige zijn zij ook ambassadeur: door hun ervaringen te delen, enthousiasmeren zij andere medewerkers om nieuwe dingen uit te proberen.

Voor dit artikel gaan we op pad met een medewerker van ons schoonmaakbedrijf. We spreken Rinus, hij werkt als schoonmaker op een externe locatie. In dit artikel lees je over zijn ervaringen met de brace.

Waarom ben jij de brace gaan gebruiken?

“Mijn leidinggevende wees mij erop omdat ik soms wel last heb van mijn rug. Ik heb zeker 4 keer per week last van mijn rug, daarvoor loop ik ook bij een fysiotherapeut. Er zijn meer collega’s hier die een brace gebruiken dus mijn leidinggevende kende hem al. Ik heb hem toen even om gehad en dat beviel goed,” vertelt Rinus.

Wanneer doe jij de brace om?

“Ik doe hem altijd om met stofzuigen, dat is ongeveer 2 à 3 keer per week. Ik heb dit ook met mijn fysiotherapeut besproken. Als ik veel pijn heb aan mijn rug, dan mag ik hem niet om doen van de fysio. Maar als ik lichte pijn heb in mijn rug dan mag het wel en dat doe ik dan ook. Als ik hem om heb, merk ik dat het een stuk beter gaat. Mijn fysio zegt dat ik hem zo min mogelijk om moet doen want als je hem vaak en lang gebruikt worden je spieren lui, en dat is niet goed,” licht Rinus toe. Dat is een belangrijk aandachtspunt wat wij ook altijd meegeven bij de instructie van de brace.

Zou je het collega’s aanraden om te gebruiken?

“Ja zeker,” antwoord Rinus direct. “En waarom? Omdat het wel beter is voor je rug. Zeker als je net als ik, iets aan je rug hebt. Ik merk het ook aan het einde van de dag. Thuis heb ik er ook eentje, die mag ik omdoen als ik met zware dingen in de weer ga, bijvoorbeeld in de tuin. Dan doe ik hem ook vaak even om. Het was in het begin wel even wennen, de strakkigheid van de brace, maar je went snel aan dat gevoel,” vult Rinus aan.

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!