Ambassadeurs gaven startsein voor het Inclusive Fieldlab

4 augustus 2022

De ambassadeurs van het Amfors Inclusive Fieldlab zijn medewerkers die als een van de eersten verschillende inclusieve innovaties inzetten tijdens hun werk. Deze ervaringsdeskundigen gaven onlangs het startschot voor de nieuwe ontvangst- en demonstratieruimte van het Inclusive Fieldlab. Met de komst van deze ruimte hebben we nu de mogelijkheid om andere mensen de innovaties te laten ervaren en onze geleerde lessen te delen. Na de zomer volgt de feestelijke opening en kunnen organisaties zich inschrijven voor een innovatietour.

Werken met inclusieve innovaties

Na de ontvangst van onze ambassadeurs in het Inclusive Fieldlab, werd onder andere gesproken over hoe het voor de ambassadeurs is om met een bepaalde technologische of sociale innovatie te werken. Een voorbeeld van een sociale innovatie is Coachen op de Werkplek, een door Amfors ontwikkelde Evidence-based gesprekstechniek: “Deze manier van werken zorgt voor verbinding en veiligheid, door de juiste toon en vraag in een gesprek.” Het is ook interessant om te horen hoe het idee voor de Schudtafel is ontstaan. Dit is een grote tafel die trilt en daarmee stukken metaal uit grote platen losschudt: “We hebben de tafel zelf gemaakt.” Het gebruik van de Spire geeft inzicht in spanning en ontspanning tijdens het werk. Medewerkers worden zich bewust van spanning in hun lichaam en leren de oorzaken en hun eigen invloed hierop herkennen: “Na een tijdje had ik de Spire niet meer nodig want ik herken nu zelf wanneer ik spanning ervaar en weet hoe ik daarmee om moet gaan.”

Startsein Inclusive Fieldlab

Na het bespreken van de ervaringen met de ‘eigen’ inclusieve innovatie, kregen de ambassadeurs een tour langs andere innovaties. Ze werden hierna toegesproken door een trotse directeur Ronald de Koning, die hen bedankte voor hun inzet en flexibiliteit. Het startsein voor het Inclusive Fieldlab werd op ludieke wijze gegeven door de ambassadeurs. Met een druk op de knop van de Smart Beamers regende het digitale confetti. Een belangrijk moment, want dankzij de inspanning en het enthousiasme van onze medewerkers worden de innovaties succesvol ingezet binnen Amfors.

Uitwisselen van ervaringen

Na het startsein werden ervaringen en tips uitgewisseld naar aanleiding van de innovatietour. Door het ervaren van andere innovaties werden de ambassadeurs zich bewust van de mogelijkheid om deze ook toe te passen op de eigen afdeling, zoals bijvoorbeeld de Brace en het Exoskelet. Deze bieden ondersteuning tijdens het tillen. Na het ervaren van de Slimme Bril, volgden de reacties: “Interessant om mee te werken” en “Goed om te proberen”. Over de Smart Beamer werd verteld: “Dit is echt een ‘steun in de rug’. Het is een vriendelijke manier van ondersteuning. Je krijgt een gevoel van trots, want je doet het toch helemaal zelf” en “Heel duidelijk, al die stapjes”.

Ook onze inclusieve innovaties ervaren?

Na de zomer is ons Inclusive Fieldlab ook door externen te bezoeken. Wanneer je interesse hebt om een innovatie zelf te proberen, kun je je nu al inschrijven voor een innovatietour. Reserveer je plek door te mailen naar: info@inclusivefieldlab.nl

Meer informatie over onze inclusieve innovaties vind je op de website van het Inclusive Fieldlab: www.inclusivefieldlab.nl.

Ook interessant voor jou

Samenwerken

Lijkt het je wel wat om met ons samen te werken of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om te werken aan sociale innovatie!